vrijdag 3 januari 2014

Liefde tussen twee plettende deegwalsen

Op zo'n zot, koopgraag moment hebben wij ons eens een pastamachien aangeschaft, the Real Thing: een blinkende ImperiaInderdaad, muggenzifters, zo'n ding staat meer ìn de kast, dan dat je aan de hendel staat te draaien, maar als je draait ... 

Het is liefde tussen twee plettende deegwalsen, het is La Vità è Bella, het is een zegen voor een mens en zijn zenuwstelsel. Hoewel het niet zo moeilijk is, is het meestal wel enkel weggelegd voor meneren en mevrouwen die enkele vrije uren thuis kunnen spenderen. Gelukkig kun je in die enkele uren wel meteen pasta draaien voor een heel regiment. Dus, de investering loont: drie uur kneden en draaien, voor drie weken pasta. Of zoiets. Vooral niet te vergeten: het streelt je ego mateloos. De meeste mensen laten nog altijd 250 tot 500 gram (harde) pasta uit de supermarkt - trouwens niets mis mee - in het kokende water zakken. Zet je ze een bord van de meer verrassende, mooie, verse pasta voor hun neus, zijn het enkel ijskoninginnen en koele kikkers die geen "Ooooh" en "Wauw" uit hun strot geduwd krijgen. Meteen een reden om ze digitaal én analoog te defrienden, me dunkt. Helemaal oké met papardelle en tagliatelle, maar zeker en vast een mission accomplished met ravioli of andere deegpakketjes. Immers, dankzij de vulling kun je helemaal uit je Italiaanse bol gaan: rode biet, paddenstoelen, spinazie en allerlei extra's! Geen Delhaize of Colruyt die dat in hun rekken hebben. 

Omdat ik altijd kilo's te veel pompoen lijk te moeten kopen - hallo, dwangneurose? - ging ik voor een vulling van geroosterde pompoen, ricotta en dragon. Voor erbij een lekker kaassausje met pasta van pijnboompitten. Voor wie dit jaar geen Imperia pastamachine onder de kerstboom vond, een goeie tip: momenteel zijn 't solden. Trouwens, als je dan toch on the shop bent, de beste ravioli-vormen hebben ze bij happy winkel Dille & Kamille! Inspiratie voor pastadeeg en vullingen vind je in overload tijdens de geweldige Dolce Italia Workshop van La Coquerie, bij de immer slissende, sympathieke, Britse, naakte Jamie O of als je geluk hebt, bij je Italiaanse schoonmama. Dolce far Pasta!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...