We bevinden ons nog altijd in hartje najaar en dus nog in hartje tijd-van-de-lekkere-volle-mosselen. Ik val in herhaling als ik je zeg dat deze zeebeesten niet alleen lekker zijn, maar ook nog goed voor je, want mager (amper 200 kcal in een portie, 10% eiwitten, 4% koolhydraten en slechts 1,5% vet) en rijk aan kalium, fosfor, selenium en jodium.
Al gedacht om ze eens anders te bereiden dan de klassieker met ui, selder en witte wijn? Hier een topper van een surf 'n turf-variant, "gepikt" van L'Amour...
NODIG
Voor 2 personen
200 gr chorizo, degene om mee te koken (vers en niet gedroogd), in snippers gesneden
2 sjalotten, fijn gesnipperd
2 preistengels, fijn gehakt
1 flesje Trappistbier
DOEN
Chorizo, sjalotten en prei in olijfolie aanstoven.
Blussen met het bier. Mosselen toevoegen en opschudden. Kruiden met peper en zout.
Op hoog vuur met deksel op laten staan en af en toe schudden. Na ongeveer 10 minuten zullen de mosselen open gaan staan en zijn ze gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
You make me happy: bedankt voor je comment!