zondag 17 maart 2013

The smell of fresh scones in the morning

Het lijkt een tegenstrijdigheid, maar ik sta graag op tijd op én ik raak erg slecht uit bed, vooral als er geen wekker staat. Maar de idee aan the smell of fresh scones in the morning kan daar wel wat aan doen. 
 
Het spijtige van de zaak is dat ik niet kan blijven liggen tot de ovendeur opengaat, maar dat ìk degene ben die voor die Britse heerlijkheid moet zorgen. 
 
No worries - aka keep calm and bake on -  want deze scones zijn klaar om de oven in te gaan, op de tijd dat de oven moet voorverwarmen. Als die gouden hoopjes bakken, neem jij je verkwikkende douche en hopla up and running you en heerlijke ochtend in  no time!
 
 
NODIG
70 g boter, op kamertemperatuur
250 g bloem
50 g kristalsuiker
2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
125 ml melk
1 ei, losgeklopt
1 tl vanille-extract
 
 
DOEN
Verhit de oven tot 220°C. Leg een bakplaat klaar met zo'n fantastisch siliconenmatje.
 
Meng alle droge ingrediënten in een kom. Wrijf met je vingertoppen de boter erdoor tot alles goed is gemengd. Dit is therapie, die elk ochtendhumeur te lijf gaat, trust me!
 
 Meng er - nog steeds met je vingers - de melk, het ei en de vanille door. Oh Hallelujah, meng niet te veel - lees, verlies geen tijd - want anders worden de scones niet luchtig. 
 
 Verdeel het mengsel in kleine hoopjes/bolletjes op de bakplaat en bak ze in 16 à 18 minuten - afhankelijk van de toiletterie die je nodig hebt - goudbruin. 
 
Geniet er al van wanneer ze nog warm zijn, met een bergje confituur en mascarpone bijvoorbeeld.  
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...