woensdag 20 maart 2013

Lekker on-alledaags! Elke dag.

Het is niet omdat het woensdagavond is, dat de tafel niet leuk gedekt mag zijn: mooie servetten, die passen bij het tafellaken, sfeervolle kaarsen, een beetje Parijse jazz op de achtergrond, kristallen wijnglazen en een fijne wijn. 

Het is ook niet omdat er geen genodigden zijn, dat de boel alledaags moet zijn: voor mij liever zo weinig mogelijk wat-eten-we-vandaag-scenario's met bloemkool en chipolata, maar wel op tijd en stond een iets uitgebreider dineetje. Cooked by me, made for L'Amour. Just the two of us.

Rucolasalade met artisjok, pistachenoten en mozzarella

Ja, verleiding schuilt niet alleen in een huis-tuin-keuken-performance met jartellen en tepelflosjkes, maar zit 'em ook in heerlijk eten (de liefde en de maag, weet je wel), een fantastisch glas wijn en tijd voor de grootste zever en de vurigste diepgang.

Gegrilde zalm met saus van waterkers en tian van zonnige groenten - kiss my ass winter!

Maar let er echter op, dat 1. je disgenoot en object van verleiding niet te veel van die fantastische wijn binnengiet of het is "bye bye on-alledaagsheid, welkom gesnurk". En 2. dat je tepelflosjkes en jartellen toch ergens binnen handbereik liggen. Je weet nooit.  3. Dat je dus beter geen te zware maaltijd prepareert, of het wordt een beetje lastig performen. 

Maar ach wat, je hebt dan toch lekker gegeten, tijd gemaakt, genoten van Parijse jazz, een fantastisch glas wijn, oeverloze onzin en filosofische diepgang met je eigenste L'Amour bij je. Dat is het voorspel.  


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...