dinsdag 4 december 2012

Macaroni Chic


Eentje uit de klas van "geen tijd voor veel gedoe in de keuken", maar toch helemaal In het Seizoen, lekker op de tong en voor elke keukenprins(es)! 

NODIG
4 personen

500 gram macaroni
Paddenstoelenbouillon (1 blokje)
200 gram geraspte kaas, liefst Italiaanse en vers geraspt
bloem
boter
0,5 l halfvolle melk
Een flinke berg bospaddenstoelen, in stukjes
 Peper
Zout
Nootmuskaat
1 el tijm, fijngehakt
1 el oregano, fijngehakt
* Vleugje truffelolie


DOEN
Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook, voeg een blokje paddenstoelenbouillon toe en kook de pasta hierin net niet al dente.

Bak ondertussen de paddenstoelenmengeling aan in een scheutje olijfolie en kruid met peper, zout, tijm en oregano. Werk af met een vleugje truffelolie als surplus. Zet even opzij. 

Maak nu de roux als basis voor de kaassaus. Het gemakkelijkste - ik eindig anders met liters en liters kaassaus - is om je hoeveelheid melk af te meten en daaraan de droge, kruimelige roux (bloem en boter) aan toe te voegen om te binden. Let op dat de saus niet te dik wordt, want je voegt nu ook de geraspte kaas nog toe. 

Kruid de saus met peper, nootmuskaat en eventueel een beetje zout (de kaas is al zout). 

Meng de pasta met de kaassaus en de boschampignons en doe het geheel in een ovenschotel. Werk af met nog een beetje geraspte kaas en zet nog enkele minuten in een hete oven onder de grill.


Herfstige Comfort Food ten Top!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...