maandag 12 november 2012

Nog meer pompoen: risotto

Ik word vandaag 32. Ik vind dat niet leuk. Het zit niet snor. Nu ja, ont-snorren gaat niet, want een mens moet vooruit. "Vooruit" is alleen leuk, als je dan probeert te "flipfloppen": draai het om en haal er wat leuks bij. Die medaille en de andere kant, weet je wel. 

Dus heb ik besloten om vandaag een cadeautje weg te geven. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het Iris, de ene Yummy Zus, was die me een trap onder mijn kont gaf voor dit cadeautje. Wel een lieve trap, zoals ook zij is. 

En dat cadeautje is het recept van mijn bijna-signature dish, de risotto die zelfs Daniel Craig tot aan je tafel lokt en het recept waarvan dieren gaan spreken en mannen gaan zwijgen. Ooit sierde het de cover van kooktijdschrift Delicious. Nu siert het Niente di Particolare. Veel plezier ermee en laat me weten wat je ervan vindt!


NODIG 
(4 personen)
Een kop risottorijst
1 à 1,5 liter bouiloon (groente- of gevogelte)
1 sjalot, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
olijfolie
1/2e pompoen, in blokjes
1 handvol pijnboompitten, geroosterd
Twee handen vol rucola  
Parmezaanse kaas, vers geraspt
Blokje gorgonzola


DOEN
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot. Fruit hierin de fijngesnipperde sjalot en 1 teentje knoflook. Voeg de risottorijst toe wanneer de ui glazig begint te worden en laat even meebakken. Blus met een flinke pollepel bouillon. 

Bak ondertussen in een andere pan de blokjes pompoen met het andere teentje knoflook in een scheutje olijfolie. Zorg dat ze beetgaar zijn (/blijven). We maken geen pompoenpuree. 

Blijf de risotto in het oog houden en roer regelmatig. Wanneer de bouillon opgenomen is, giet je er telkens een nieuwe hoeveelheid bij. Doe dit totdat de rijst beetgaar is en het meeste vocht opgenomen is.

Zet de pot van het vuur en meng er de in stukjes gesneden (dat vergemakkelijkt het mengen/smelten) gorgonzola onder. Voeg de gebakken pompoen toe en meng voorzichtig. 

Rooster de pijnboompitten in een droge pan met antiaanbaklaag en doe ze ook bij de risotto. Kruid met peper en zout. Serveer elke portie met een beetje rucola. 

5 opmerkingen:

  1. Ooh, had ik dit gisteren geweten... gefeliciteerd en drie kussen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. tweemaal hoera voor ruth en haar pompeonrecept!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een dag te laat ... maar nog een zeer fijne verjaardag toegewenst!

    Ann van Tierlanntijntjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een dag te laat maar toch nog een zeer fijne verjaardag toegewenst!

    Ann van Tierlanntijntjes :-)

    Dankjewel voor de complimenten!

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...