Ja, ook ik weet het. Een gezonde geest in een gezond lichaam krijg je niet door uren op de zetel te hangen en daarnaast nog eens pakken melkerijboter, volle room en suiker te verorberen. Al dan niet verwerkt.
Maar dit lekkere, snelle receptje zet je wel op weg, zonder melkerijboter, room of suiker, maar met massa's groenten en magere vis. Leve de-dame-die-waarschuwt-voor-Het-Grote-Gevaar, want zij gaf me dit idee!
Maar dit lekkere, snelle receptje zet je wel op weg, zonder melkerijboter, room of suiker, maar met massa's groenten en magere vis. Leve de-dame-die-waarschuwt-voor-Het-Grote-Gevaar, want zij gaf me dit idee!
NODIG:
Witte vis, bv. kabeljauw (150 gram per persoon)
bakje champignons
1/2 courgette
1 rode paprika
2 wortelen
eventueel nog extra groenten naar keuze
handvol hazelnoten
handje geraspte lightkaas
sap van een citroen
DOEN:
Snij de groenten in fijne stukken. Afhankelijk van de grote en hardheid kunt u ze op voorhand een beetje aanstoven. Doe ze met een weinig olie in een ovenvaste schaal.
Hak de hazelnoten fijn in een blender. Kruid de visfilets met peper en een weinig zout. Besprenkel met het citroensap. Leg de visfilets op de groenten in de ovenschaal. Bedek de vis met de gehakte hazelnoten en een beetje geraspte kaas.
Zet ongeveer 15 minuten (evt bij te stellen, afhankelijk van de dikte van de visfilets) in een voorverwarmde oven op 220 °C.
Lekker met puree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
You make me happy: bedankt voor je comment!