woensdag 26 oktober 2011

Snelle taarten... In de vuilnisbak

Dit boek was nu eens écht iets voor mij! De woorden "op z'n Amerikaans" op de cover baarden me wel enigszins zorgen. Ik bedoel: heb jij ooit al iets van voedingskundige waarde en smaak uit Amerika weten te komen? Maar goed, ik zou me niet laten tegenhouden door een portie vooroordelen. Het Snelle Taartenboek van de ludieke Nederlandse uitgeverij Snor zou me troost én moed brengen in donkere patisseriedagen. Het boek belooft immers dat ik geen mixer nodig heb, geen (of nauwelijks) afwas zal moeten doen en dat ik zeker geen gedoe zal hebben. Binnen het uur zou ik een heerlijke taart uit de oven toveren. Klinkt als mijn zoetigheid-paradijs. 

Want ik beleef wat patisserie en zoetigheid betreft donkere dagen. Ik kan het niet. Of: het lukt me gewoon niet om iets geslaagd uit het bakblik te halen. Terwijl ik vroeger een echte snoeper was, kan ik nu dan ook de keren dat ik gesuikerde waren wil smikkelen echt op mijn pinkkootjes tellen. Ik heb er geen zin meer in. Dit boek zou een einde van een era inluiden! Eindelijk!

Een dierbare vriendin met een gebroken hart in de buurt zorgde ervoor dat ik aan de slag ging met pagina 56: The Cure - chocolade cupcakes voor depressieve vriendinnen. Op 1.2.3 had ik mijn chocolademengsel, dat me weliswaar wel érg lopend leek (7 eieren!), klaar. En in 1.2.3 was ik vervolgens een nieuwe patisserie-teleurstelling rijker. 

Het deeg bleek zo lopend dat de papieren cupcakehoudertjes het niet konden tegenhouden. Terwijl ik nummer 8 aan het vullen was, lekten nummer 3 en 4 al deeg. Ik had een prachtige foto van het slagveld, de verloren veldslag. Jammer genoeg - of ter bescherming van mijn ego - liep er (ook nog daar!) iets mis bij Instagram.  Het deeg, cupcakeshouders incluis, eindigden in de vuilnisbak.

Conclusie: vergeet taarten, cakes en andere ongezonde brol. Ik doe er niet meer aan mee! Ik eet het niet, ik deel het niet meer uit, ik bak het niet meer. Taartenkookboeken deel ik vanaf nu uit en de onverlaat die me liefdevol een "Het Ultieme Bakboek" cadeau doet, vliegt onmiddellijk terug naar waar hij of zij kwam. Basta! Gedaan! Over en uit. 

Voor wie toch een poging wil wagen... Of voor wie zo vriendelijk is aan te tonen dat het écht niet aan mij ligt, maar aan het recept: 
 Het Snelle Taartenboek, Elsbeth Louis, Uitgeverij Snor (in België verdeeld door Libridis), € 19.


2 opmerkingen:

  1. De patissier van ons team kan het heel goed uitleggen en is een geweldige leerkracht.... misschien eens ne privéworkshop boeken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hihi, stuur zijn gegevens maar door! Ik heb vermoedelijk om 5u 's ochtends nog wel eens wat tijd!

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...