woensdag 5 mei 2010

Vier - ? - seizoenen

Ik leerde ooit op school: België is een land met vier seizoen, lente, zomer, herfst en winter. Er moet iets zijn misgelopen bij de overdracht van de leerstof. Of bij het drukken van het leerboek. Of bij de visie van de weerkundigen. Of gewoon met de hele wereld, zoals ik graag denk op een baaldag.

Als er vier seizoenen zouden zijn in dit land, als we nu 5 mei zijn, dan betekent dat dat een dikke twee maanden geleden de lente is begonnen. ok, ik kan nog soepel zijn: op 21 maart - een dikke, hele dikke maand geleden - is de lente begonnen. Wel, de lente lijkt in mijn contreien verre van begonnen.

's Nachts ligt er een tweede donsdeken op mijn bed omdat anders het bloed in mijn vaten bevriest, overdag loop ik rond met twee sjalen en een winterjas ... wel, om dezelfde reden. Ik heb alle beproefde warm-houd-middeltjes geprobeerd, weinig bracht soelaas, dus geloof me, het is echt koud! Volgens mij is het nog winter en gaan we direct over naar de zomer. Twee seizoenen, dus, geen vier!

2 opmerkingen:

  1. ... en is de winter nog altijd niet voorbij ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Neen, nog altijd koud, winterjas, hete douches (als er water is tenminste), dikke truien, kaarsjes... Ik denk dat ik ook terug een kerstboom in huis ga halen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...