vrijdag 9 april 2010

Hoe schijn bedriegen kan

Eten op een bord dat er lekker uitziet, hoeft geen uren werk gevraagd te hebben.
Iets dat ook maar licht afwijkt van het beproefde en gekende triumviraat vlees, groenten en aardappelen, hoeft evenmin bloed, zweet en tranen gekost hebben.
Of hoe schijn bedriegen kan.

Kwam er op tafel: vis met een korstje van peterselie en hazelnoten, met jonge scheuten en aardappelen naar keuze.
Verstreek er op de klok: een dik half uur
Werd er intensief en passioneel gewerkt:

Doe een flinke bos bladpeterselie in een mengbeker. Doe er hazelnoten, olijfolie, peper, zout en eventueel een beetje water of wijn bij. Mix alles tot een fijne pasta.
Bak de stevige witvis even aan in de pan. Smeer de pasta van hazelnoten op de vis en leg ze in een ovenschotel. Zet dan nog een tiental minuutjes in de oven zodat de vissen verder kunnen garen en de pasta een korstje kan worden.

Lekker met geraspte parmigianno, jonge scheuten gemengd met halfzongedroogde kerstomaatjes en puree met olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...