dinsdag 24 november 2009

Soms moet het "The Epress Way" zijn

Soms moet het snel gaan als je na een hectische dag op het werk, met stevig wat baalmomenten, aan een te kleine tafel wil schuiven met wat goedgestemde zielen om elkaar nog een hart onder de riem te steken, gewoon wat wil genieten van wat toch moet gebeuren, alle frustraties eens wilt weglachen. Dan is er een licht in de duisternis, een baken naar de thuishaven, of beter: naar het kookfornuis, Carrefour Express.

Het was hectisch, dus holden we door de stroom pendelaars naar de kleine Express-winkel. Gele post-it mét ingrediënten er snel opgekribbeld. Het was hectisch, dus hadden we tussen vergadering 1 en review van artikel 2 samen gerechten en ideeën heen-en-weer roepen slingeren, welgeteld 1 minuten en toch 36 seconden. Het was hectisch, dus botsten we tegen mensen op, met paraplu, met winkelmandje ... met daarin: kipfilet, kerstomaatjes, oesterzwammen, Boursin Cuisine, Noordzeezalm, grissini, kaasstrikjes.

Date op het perron, samen de trein op en verbaasd naar de medereizigers kijken. Met blozende wangen eindelijk op die plek die "thuis" heet aankomen en samen rond het eten frutselen. Een apero van grissini met zalm, dippers e.a. maakt de smaakpapillen klaar en stilt de eerste honger. Kletsen bij het koken, bij het versnijden van kip, bij het vierendelen van paddestoelen. Flessen wijn gaan open als de wijnleveranceir eindelijk de bel heeft gevonden, kaarsen aan, look versnipperd, olie in de pan, pasta in het water.

Snel en gemakkelijk geeft dat iets eenvoudigs en gezelligs: tagliatelle met licht aangebakken kerstomaatjes, kippenblokjes met thijm, in een saus van Boursin Cuisine 3 pepers afgetopt met witte wijn, met voor de liefhebber gebakken porcini.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...