dinsdag 1 december 2009

Dìt is comfort food

Lonely at home, hormonen die denken dat onder boven is en boven onder en humeur dat dan ook gelijkgestemd en sociaal mee op en af gaat en een bizarre behoefte aan de lelijkste dekentjes en de stomste sloffen: dan staat de macaroni - king of comfort food - te blinken in de verbeelding.

Maar ik weet iets beter, iets waarvan het pakketje klopt, alles zit erin - creamy, wijn, warmte, vitaminen, vis - en je eindigt als queen on top of die hormonen. Hormonen? Wat zijn dat?

Laat je fiets, auto, step, Vespa, bus, trotinette, kruiwagen staan waar je het onding het laatst hebt gezet en doe de shoes aan die het meest stylish staan onder je outfit. Voorzienige meiden lopen natuurlijk al de hele dag rond met die shoes. Bijpassende sjaal, jas tot boven dicht en met bewuste, move your ass out of my way-tret naar de supermarkt. De hele rij aanschuivende klanten heeft je al bewonderend opgemerkt, en als dat niet zo zou zijn, dan hebben ze ongelijk en dan denk je maar dat het wel zo is. It's all in your head, my dear.

Eerste doel: de wijn-rayon. Wie twijfelde daar nog aan? Het is algemeen bekend dat 1à2 glaasjes de hormonen danig terug op hun plaats krijgen. Of was het 1à2 flessen?
Tweede doel: kar vullen - geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om met een geruite trolly rond te hossen - met de comfy ingrediënten:
- tongrolletjes (een vis met zo'n naam zou veel vaker gegeten moeten worden.)
- kerstomaatjes (veel schattiger dan de plompe gewone tomaten)
- kastanjechampions (kwestie van trouw te blijven aan het seizoen)
- Boursin met look en fijne kruiden (veel goedkoper dan dat marketingpotje Boursin Cuisine én look is goed voor het bloed, dus ook voor het hart, dus ook voor de hersenen en de rest van je lichaam en zijn)
- mosterd (spicy touch)
- spaghetti (iemand al eens een Italiaan zien spreken: wat een vurigheid!)

Homewaarts met al dit goeds en lekkers om de champions en de tomaatjes aan te bakken in een pan. Leg ze even opzij op een bord en bak vervolgens de tongrolletjes aan. Blus met tamelijk wat witte wijn (dat klinkt gewoon beter dan "lekker gegeten en 2 flessen wijn getutterd"). Laat wat sudderen. Als de rolletjes gaar zijn, neem je ze even uit de pan. Doe de champions en tomaatjes terug in het kookvocht in de pan, doe er kwak Boursin bij en een flinke lepel mosterd. Roer tot een saus. Doe de rolletjes terug in de pan. Ondertussen ben je erg voorzienig geweest en heb je de pasta gekookt. Serveer met een lekker glas wijn! Geen zorg voor zonden: de alcohol uit de wijn in de saus zou verdampt moeten zijn. En who cares: je zit toch alleen op de bank en je wilt je hormonen temperen. Not such an easy job, you know!

Beter, anders en iets gezonder dan de macaroni in kaassaus!

Ik wist niet dat december er zo roze uit kon zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...