donderdag 24 maart 2016

FOOD: Quiche met rode biet en feta

Er waren te veel lunches die ik begon met een keuze te maken tussen een van de dichtstbijzijnde broodjes- en bagelbars. Dat wilde ik anders. Deze quiche is het startsein voor die verandering. 

Quiche met rode biet, feta en komijn
 
NODIG

Blader- of kruimeldeeg
4 eitjes, losgeklopt
flinke scheut roomvervanger (sojaroom, rijstroom, ...)
1 voorgekookte rode biet, in dunnen schijfjes
1 wortel, in schijfjes
Geraspte kaas, bv. mozzarella
Komijnzaadjes, gedroogd
 Bieslook, fijn gesnipperd
Feta, in blokjes gesneden
Peper
Zout


DOEN

Rol het deeg uit in een taartvorm en prik er met een vork gaatjes in. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 10 min. Om te vermijden dat het bladerdeeg opzwelt, kun je bakbonen gebruiken.

Strooi de geraspte kaas over de bodem. Verdeel de schijfjes rode biet en wortel over de taartvorm en giet er rustig het room-eimengsel over. Verdeel enkele blokjes feta over je hartige taart en kruid af met de bieslook, komijn en peper en zout.

Bak 40 minuten in de oven op ongeveer 180°C. Haal de taart voorzichtig uit zijn vorm en zet nog eens 10 minuten op een rooster in de oven. Verlaag eventueel de oventemperatuur naar 160°C. Deze laatste stap zorgt ervoor dat de taartbodem ook voldoende mee gebakken is.

Serveer de quiche met een flinke dot rucolasalade met een dressing van olijfolie en balsamico azijn.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...