maandag 28 maart 2016

FOOD: Heerlijke lenterisotto met asperges en spinazie

Op zelfzekere dagen zou ik me durven voorstellen als "the queen of risotto". Ik denk dat het vandaag zo'n dag is. 

Ik ben dol op dit typisch Noord-Italiaanse gerecht. Hoewel het velen de stuipen op het lijf jaagt, is risotto erg makkelijk te maken. Schenk gewoon wat van je liefde en aandacht aan de rijstkorrel. Risotto vergt niet veel van je tijd en je kunt er meestal heel wat restjes in kwijt. Bovendien is hij een winner op overvolle weekdagen, maar straalt risotto ook bij een fancy etentje (leve de serveerring!). 

Risotto met groene asperges, spinazie en citroen


Weet je niet waar te beginnen? Dille & Kamille heeft een leuk (want zonder toegevoegd zout etc) assortiment risotto's die al groenten en smaakmakers bevatten. En die je naar wens nog kan pimpen, als je even los wilt gaan. No marketing purposes, I swear! 



NODIG
Voor 4 personen

1 grote theekop risottorijst
of aspergerisotto (Dille & Kamille) 
1 bundel (groene) asperges, in stukjes, indien je vertrekt van de gewone risottorijst
400 gram spinazie
2 sjalotjes, fijn gesnipperd
1 selderstengel, fijn gesnipperd
Groentebouillon
Zeste van 1 biocitroen
Parmigiano, geraspt 
Peper & zout, naar smaak
Olijfolie met citroen, naar wens (onder meer te vinden bij Dille & Kamille)


DOEN

Verhit een scheut olijfolie in een stevige pan. Fruit hierin de sjalot en de selder. Voeg de risottorijst toe en roer om zodat elke rijstkorrel een laagje olie krijgt.

Blus met een grote lepel bouillon. Laat sudderen tot heel wat vocht opgenomen is. Voeg vervolgens opnieuw een pollepel bouillon toe, roer regelmatig (en met liefde!) zodat de rijst zijn zetmeel rustig kan afgeven en je een smeuiige risotto krijgt. 

Herhaal dit ongeveer 20 à 25 minuten totdat de rijst gaar is en het meeste vocht opgenomen is.

Doe er de stukjes asperge 5 minuten voor het einde bij en laat mee garen. Doe er ook de spinazie bij en roer onder de risotto.

Werk af met de citroenzeste, parmigiano, peper en zout. Eventueel kun je nog een scheutje olijfolie met citroen over de risotto sprenkelen om de frisheid te onderstrepen.

Zet het deksel op de pot en laat enkele minuten rusten voor je de risotto serveert. 



EXTRAATJE

Lekker met:
* een stukje, in de oven gegaarde, witte vis
* geroosterde pijnboompitten

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...