woensdag 1 oktober 2014

HAPPY: 9 redenen waarom de herfst de max is!

Het barst van de spinnen - laat je niets wijsmaken, dat is élk jaar - en ik heb het niet voor die beesten (zacht uitgedrukt). Toch ben ik helemaal in mijn element wanneer de herfst aan de deur klopt. Dol op dat seizoen! Awel, daarom: 

Beeld: via Pinterest

* De lucht is crisp. Wat? Crisp, zeg ik je en een ander woord past niet echt. Fris, maar niet kil; nieuw en niet verzadigd; helder, maar soms net zo goed heiig; en op zijn best net voordat de zon opkomt en net nadat ze ondergaat.

*  Geuren en kleuren zijn in geen enkel ander seizoen zo intens en genuanceerd. Het heeft te maken met die crisp, de textuur van de lucht en de zon die de boel, samen met het hout en de bladeren, opwarmt. Zon vs crisp: win-win.

* Fleecedekentjes en een lekker zachte pyjamabroek zijn vanaf nu ab.so.luut te verantwoorden. Over dat laatste wil ik nog in gesprek gaan, over dat eerste niet. Ab.so.luut!

* Als Frank een beetje zijn werk doet en goed onderhandelt met de weergoden, dan hebben we de ideale afwisseling tussen gezellige regenbuien en zalig, zonnige dagen. Dat betekent: de perfecte balans tussen je binnen opsluiten en de wijde wereld in trekken.
Beeld: via Pinterest

* KAARSEN! Nestdrang tentoonspreiden zonder kaarsen - zelfs mét fleecedekentje en pyjamabroek -  kàn niét en is dus een no go. Light those candles. Hier geldt: the more, the merrier. Bovendien ben je daarmee in één klap voorbereid op die "black outs".

* Avonden in mijn nestje hebben als soundtrack de dvd-speler die op volle toeren draait: donkere Scandinavische thrillers, cynische Amerikaanse politiek, Franse zombies, vrouwentoestanden in de gevangenis ... Verslinden doe ik ze (uitlenen ook, als ik wat van jou mag lenen).  

* Wandelingen door bos en over heide zijn magnifiek (denk aan die geuren en kleuren) en daarbij is het over en uit met puffen en zweten als een rund bij 30°c. 

* Een wetmatigheid ten huize Niente di Particolare is dat een wandeling wordt afgesloten met een drankje. Of twee. Apero Time, ongeacht het uur van de dag! Al is dat een constante doorheen het jaar. Waarom ook niet: het maakt alles (en dus ook de herfst) er alleen maar leuker op.

* Het bulkt van de lekkere oogst: pruimen, appels, tomaten, pastinaak (yeah!), pompoenen (als ze willen groeien, tenminste), paddenstoelen ... Mijn foodie hart maakt doldwaze sprongen bij het vooruitzicht aan de geweldige eenpansgerechten, ovenschotels en stoofpotjes die op tafel komen. 

Vertel me eens, wat vind jij leuk aan de herfst? Of toch liever een ander seizoen?
Beeld: via Pinterest
 

5 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar allemaal! Ik vind het licht ook vaak zo prachtig in de herfst. En het is het seizoen bij uitstek om naar melancholische muziek te luisteren en allerlei bakexperimenten in de keuken uit te voeren. Zolang het maar geen winter wordt…

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neeeeee, geen winter: die valt me meestal zwaar. Nu eerst genieten van de zaligheden van de herfst! :)

   Verwijderen
 2. Ik ben ook dol op de herfst �� herfstwandelingen met mijn kinders, baknamiddagen, pompoensoep maken...

  BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...