donderdag 9 oktober 2014

FOOD: Pasta met pittige kastanjesaus voor een Happy Herfst

#Wattedoenopneweekdag? Normaal iets tussen artikels schrijven, mooie cappuccino's maken (ondertussen met als latte art een pelikaan, een tulp of een huisje) en geweldige recepten bereiden op een boot. Nu 20 km genieten van prachtige bossen en Hagelandse heuvels. Bom-bom-bomvol kastanjes, mèt floshke dus lees: te gebruiken in de keuken.

 
Tamme kastanjes met hopen. Je kunt er wat mee in de keuken!


Zo'n dag in de geuren en kleuren van de natuur (en met een jaszak vol tamme kastanjes) daar kikkert deze mens serieus van op. Dat effect is des te sterker als je die dag doorbrengt met mooie mensen en laat volgen door een fantastisch ontspannend bad met lavendelolie. Dan glanst het leven zoals klatergoud en diamanten en schiet de inspiratie alle kanten uit.

Die kastanjes zouden worden gepoft, om vervolgens te gebruiken in de pasta met pittige kastanjesaus. Nieuwsgierig? Terecht! Ik maakte dit recept voor de eerste keer op de boot bij La Coquerie. Je weet wel, dat is die fantastische plaats (great food, good vibes, lots of energy ... en heerlijk op het water) waar ik al eens op ne weekdag als crew een team help om geweldige recepten te bereiden.

Het originele recept raadt aan de lekkere, kruidige salsiccia te gebruiken van Beenhouderij Rondou. Filip maakt deze Italiaanse worsten zelf van grof gemalen varkensgehakt, venkelzaad, tijm en rozemarijn. Ik deed het in mijn bereiding noodgedwongen anders. Immers, in plaats van de stad in te fietsen, deed ik van "#wattedoenopneweekdag? 20 km wandelen in Hagelandse bossen en kastanjes rapen". Soms moet je (fijne) keuzes maken.


Tamme kastanjes poffen en pellen voor een geweldige herfstige pasta

Anders dan bij La Coquerie, maar het blijft een ontzettend fijn gerecht: op en top herfst, verrassend en vullend (kastanjes!) en lekker wat ruimte om ermee te spelen. Hoe ziet jouw versie eruit? NODIG
Voor 4 personen
 500 gram pasta
1 rode ui, in partjes
2 teentjes knoflook, fijn geperst
500 gram salsiccia (gehakt uit de worsten geduwd), of varkensgehakt met venkelzaad
2 selderstengels, in brunoise
1 venkelknol, in brunoise
400 gram gehakte tomaten
Een snuifje cayennepeper
Een handvol salie, blaadjes fijngehakt
250 ml rode wijn 
300 ml runderbouillon (nvdr. ik gebruikte een blokje en vulde water aan op het gevoel)
Een jaszak vol kastanjes, gepoft en in stukjes 
(nvdr. kastanjes rapen, poffen en pellen vraagt wat tijd: je vindt kastanjes ook in blik of in een bokaal in je supermarkt. Niet zo charmant, maar ook lekker)
Peper en zout
Parmigiano, geraspt om te garneren


DOEN
Ga eerst wandelen in wind, regen of prachtige zon. Neem een bad en geniet. Kies een lazy at home-outfit.

Verhit in een grote kookpot een scheut olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook, selder en venkel. Als je een versie met vlees maakt, voeg je nu het vlees toe. Bak aan. 

Doe de tomaten, cayennepeper en salie erbij. Giet er na enkele minuten pruttelen de wijn en de bouillon bij. Laat een halfuurtje pruttelen op een zacht vuurtje. Breng verder op smaak met zout en peper. 

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.

Voeg zo'n 5 minuutjes voor het einde de kastanjes toe aan de saus. Roer. Meng de pasta met de saus en werk af met geraspte parmigiano.

Enjoy to the fullest!

*

Voor meer inspiratie, gezellige workshops en lekkere teambuildings: 

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...