vrijdag 28 maart 2014

Delicious & Quite Easy: Zeebaars met rozemarijn, citroen en knoflook

Deze is perfect voor het komende zonnige weekend: instant beachgevoel, ontzettend lekker en delicaat van smaak, makkelijk te bereiden. Een topper in onze keuken, want een mee-eter raakt al eens geïmponeerd. Ik ben grote fan van "De Zeebaars" omdat het zo'n veelzijdige vis is. Dankzij zijn lichte, elegante smaak, kun je het beest pimpen in de richting van de dag: pittig, kruidig, zomers, in de oven, in de pan, in zoutkorst, gevuld, op de grill ... u vraagt, de zeebaars draait. Nu ja, hopelijk is hij redelijk dood, dus zul jij moeten "draaien". Bijvoorbeeld op deze manier...


NODIG
Voor 2 personen
2 middelgrote vissen, ontschubd en binnenin schoongemaakt (kun je gemakkelijk zelf doen, maar kun je ook gerust vragen aan de visboer om te doen)
1 (bio)citroen, in schijfjes
Een busseltje rozemarijntakjes
Een busseltje verse oreganotakjes
3 teentjes knoflook, geplet
olijfolie
Peper
Zeezout
1 el tijmblaadjes

150 gram sluimererwten
Een kleine bussel groene asperges
1 kleine venkelknol, in schijfjes
Olijfolie
Sap van 1 citroen
1 teentje knoflook, geplet


DOEN

Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de vis goed uit. Breng een kookpot met een bodem water en een stoommandje erin aan de kook. 
Snij de venkel in schijfjes en doe ze in een zakje of kom met de olijfolie, het citroensap en de geplette knoflook. Leg even opzij en laat marineren. 

Dep de vis droog en vul met de rozemarijn, oregano, knoflook en citroenschijfjes. Leg de vissen in een ruime ovenvaste schotel. 
Overgiet met een scheut olijfolie en kruid met peper en zout. 
Strooi er de tijmblaadjes over. 

Zet in de oven totdat de vis gaar is (het witte visvlees is dan niet meer "transparant"), afhankelijk van de visgrootte, ongeveer 25 minuten. 

Verhit ondertussen een grillpan. Grill hierin achtereenvolgens de gemarineerde venkelschijfjes en de asperges. Stoom ook de sluimererwten. 

Serveer de vis op een lekkere oma-serveer-schotel en zet de groenten in leuk bloemetjesservies bij op tafel. 

C'est tout, mes amis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...