vrijdag 28 februari 2014

Vanop je vensterbank: je eigen gekweekte champignons!

Dat ik geen tuin (of grot) heb, was vorige zomer al geen excuus meer om bij etentjes nog zelf gekochte groenten op tafel te zetten. Dat mijn terras nu bomvol vierkante metertjes moestuin en plantenpotten staat en er nog maar nauwelijks een tafeltje voor vier bij kan, is vandaag geen reden meer om bij het zondags eitje enkel gebakken champignons uit het typerende blauwe bakje te serveren.


Immers, met een vensterbank of een meter keukenwerkblad (in de schaduw) heb je voldoende om nu zelf champignons te kweken, witte en bruine. Archi.duc - in persona zijn dat Hilde Lapierre en Steven Van Robays, telgen van champignontelers - ontwierpen samen met Bjorn Verlinde en Luc Van De Velde twee leuke "paddenstoelen". 

Really, een eenvoudige plastic pot met de juiste samenstelling van veengrond, mest, stro en gips met een bolvormig, transparant deksel erop: een paddenstoel om zelf champignons in te kweken. Easy peasy, want zoals het gezegde luidt: "die dingen schieten als paddenstoelen uit de grond". Clichés zijn er om ... Afin, je weet wel. 

Na anderhalve dag bezigheden ver weg van "eigen kweek" verdrongen de bruine exemplaren zich al in hun pot. Mijn eerste oogst veroorzaakte vervult niet alleen de lekkere rol van aperohapje (gevuld met geraspte kaas, broodkruim, olijfolie en rozemarijn), maar veroorzaakte ook een blij, tevreden gekir en een apetrots gevoel ("ik kan zelf champi's kweken!!!"). 

Ik zou nog zijn verzekerd van 2 bruine oogsten en 3 witte: paddenstoelenrisotto, omelet met champignons, quiche met paddenstoelen, soep, in een salade ... Nog iemand een idee? 

Archi.duc is nog tem eind april verkrijgbaar bij Carrefour. Later zullen de potten ook te koop zijn bij de betere warenhuizen. 
€ 4,99/stuk 
En ook jij hebt ongetwijfeld een vensterbank! 

  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...