donderdag 6 februari 2014

DOEN: Experience Weekend met Live With Grace

Dat ik hier nu zit met een glas lauw kraantjeswater met a dash of citroen. Dat ik tegenwoordig niet zo grommend om iets voor 7 uur uit mijn lekker warme nestje rol om op mijn roze yogamat plaats te nemen. Dat ik de voorraad linzen - echt lekker! - van de BIO-Planet in mijn keukenkast heb staan. Dat ik blij word van mantra's als "SatNam" en "Ong Namo Guru Dayv Namo". Dat ik een nieuwe snelweg heb tussen hoofd, hart en navel.

Voor dat alles waren er ruwweg slechts 2 dagen in het gezelschap van de stralende - letterlijk én figuurlijk - Goedele Leyssen nodig. Ik kan niet ontkennen dat de geweldige spa van WuWei er ook niet voor iets tussenzat, maar het was toch vooral de inspirerende tijd met Goedele. 

GOEDELE.png
Goedele Leyssen - Live With Grace

Destijds was ze de immer rustig ogende, glimlachende, ijverig typende fijne beauty health & wellness editor van het maandblad Feeling. Ik tokkelde op het toetsenbord naast het hare over koken, eten en drinken. Veelal niet in zo'n zen-toestand verkerend als Goedele. Je begrijpt, ik was vol bewondering (je kunt het ook "stikjaloers" noemen).  Nogal logisch dat ik haar uithoorde over de zin en onzin van een detox, sapjes, tarwegras, yoga, cardiotraining en de beste mannengeur. 

Een paar jaar, een paar jobs en een paar artikels later is Goedele editor af en founder aan, van Live With Grace ("and leave a little sparkle wherever you go). Met haar "yogaschool" wil ze iedereen die ervoor openstaat met de kracht en glow van Kundalini Yoga laten kennismaken. Dat pakt ze meteen grondig aan: geen wekelijkse lessen, maar wel een fikse onderdompeling tijdens een "Experience Weekend". 

Van de website gepikt: "Tijdens de weekends krijg je eenvoudige maar krachtige tools op maat aangereikt die je makkelijk kunt integreren in je leven waardoor je energieker, sterker, flexibeler, jonger, gezonder en creatiever wordt. Je zal je beter voelen, er stralend gaan uitzien en een onweerstaanbare drang voelen om je talenten te ontwikkelen en achter je dromen aan te gaan. Durven te zijn wie je diep vanbinnen eigenlijk al bent, dat is het doel."

Foto: Ready for a new yoga day :) #ayurveda #vrouwengeluk
Natasha van Vrouw & Geluk, stond in voor het verrukkelijke eten, en Goedele

Ik weet niet hoe dat met jou zit, maar tegen zoiets zeg ik geen neen! Dit verwoordt gewoonweg mijn hele levensmissie. Ik vertrok dan ook met giga-hoge verwachtingen richting WuWei, de (prachtige) plek waar ik de hele onweerstaanbare drang zou voelen. Ik ging er aanvankelijk van uit dat ik na mijn ervarings-tweedaagse zou terugkeren als een huppelende Duracell-konijn op linzen, Kundalini en superfoods. 

Nogal "giga" als je het mij vraagt, want de laatste weken voelde ik me veeleer iets wat leek op een uitgewrongen schoteldoek en een vacuüm gezogen plastic zakje. 


Je als rookie 2 dagen onderdompelen in de yoga en de Ayurvedische eetgewoonten, is redelijk intens. Zelfs wanneer je erna ongebreideld kunt genieten van hamam en sauna. Er komt heel wat op je af: niet enkel de confrontatie met je eigen onrust of on-lenigheid, ook hetgeen de krachtige Kundalini na een enkele sessie al zachtjes losmaakt. 

Pas de dagen nadien voelde ik wat Kundalini en (nog) gezonder eten werkelijk met je lijf en je geest doen. Ik voelde me lichter, weerbaarder, ervoer een zekere flow en goesting. Mijn intuïtie - toch mijn middle name - had in plaats van een landweggetje een open snelweg gekregen. Het stond allemaal ver weg van dat hyperdeflipper konijn. Echter, het was veel sterker en waardevoller.

Ik weet dat ik je kan uitleggen, vertellen - al dan niet met mijn fameuze handgebaren en proeverijen erbij - hoe het was, wat het doet. Maar, de eigen ervaring is hier toch het beste middel. Er zijn nog Experience Weekends van Live With Grace bij WuWei op 27 & 28 maart, 29 & 30 maart, 5 & 6 juni en 7 & 8 juni! 
Meer info & reserveren: hier! 
*
Hou zeker ook de Facebook-pagina van Live With Grace in het oog voor nieuws, updates en nieuwe data en events.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...