vrijdag 1 november 2013

In een kwartier koken voor je uppie!

Tot een flinke 4 jaar geleden was ik het gewend om in mijn uppie voor mijn uppie te koken. Ik deed het zingend, lachend en met plezier; ik maakte er een erezaak van elke dag gezond, gevarieerd en vers te kunnen smikkelen.

Sinds ik de laatste flinke 4 jaar een heel stuk minder in mijn uppie ben - wat me overigens dolgelukkig heeft gemaakt - is koken voor me, myself & I zelden aan de orde. En als het aan de orde is, dan heb ik er zelden werkelijk zin in. Mijn erezaak kreeg een nuancering en heroriëntering. 

Maar op water, prosecco, een handvol chips en een occasioneel droog toastje kom ik niet de avond door waarop L'Amour het nest voor mij alleen laat. 'k Heb het geprobeerd, trust me. Behalve een nachtelijke grommende maag, kreeg ik ook lief moederlijk gemopper over gezond & evenwichtig eten naar mijn hoofd. 

Met moederlijk gemopper, daar spot je niet mee. 

Daarom heb ik hier voor jou het ideale alleen-thuis-en-een-mens-moet-eten-liefst-gezond-en-evenwichtig-recept! Uitgedacht op een kil, winderig en donker treinperron tijdens een treinvertraging van 8 minuten. Het duurt nauwelijks het dubbele om het recept te bereiden. 

Ik wil dus geen excuses meer horen over water, prosecco, een handvol chips en een occasioneel droog toastje! NODIG
Voor 1 persoon
Een handvol sluimererwten
Een halve kop quinoa
1 bouillonblokje, naar keuze
Een flinke handvol basilicum (blaadjes en steeltjes)
2 handenvol hazelnoten
Flink wat parmezaanse kaas
Gutsende, goede Extra Vierge olijfolie (hier vind je welke de beste is)
Peper en zeezout, versgemalen
Sap van 1 citroen


DOEN
Breng water aan de kook. Doe hierin het bouillonblokje en de quinoa. Kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (ong. 15 minuten). 

Doe ondertussen de basilicum, parmezaanse kaas, de hazelnoten in de blender. Giet er een flinke scheut olijfolie bij. Blend. Giet er naar behoefte nog olijfolie bij, tot je een smeuïge massa verkrijgt. 

Plaats de sluimererwten de laatste 5 tot 8 minuten van het kookproces van de quinoa in een stoommandje in de pot met de - ja, dus - quinoa. Plaats er een deksel op en laat zo zachtjes mee stomen. 

Giet de quinoa af in een zeef. Meng alles - quinoa, pesto en sluimererwten - in een kom. Breng op smaak met peper, zeezout en het citroensap. 

*

Heerlijk vullend, ook al lijkt het tien keer niets, en werkelijk lekker!
  
 

2 opmerkingen:

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...