dinsdag 11 juni 2013

Smorrebrod en pickles: perfect combo!

När i Sverige, gör som den svenska gör!
Of voor de gewone sterveling die naast Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans net géén Zweeds spreekt:
When in Sweden, do as the Swedish do (naar een vrije interpretatie van een alomgekende Romeinse zegswijze). 

Het toeval - nu ja, mijn hang naar Scandinavië zit er ook wel voor iets tussen - wil nu dat Pa Love (met een rondje op de a) en ik in de zeer nabije toekomst riching Zweden trekken en we al een beetje proberen te doen zoals die Zweden doen. 


En daar hoort uiteraard een lunch met smorrebrod (met streepjes door de o's) bij! Het is zoals een toast met een sneetje kaas, maar dan tien keer beter. Het is een dikke snee donker brood met alle lekkers dat het noorden te bieden heeft. Ze beleggen het met haring, rosbief, garnalen, zalm, ei, roomkaas ... Aangevuld met groenten. Niet te missen bij zo'n smakelijk smorrebrod zijn de zuren. 

Lekker pittige piccalilly ofte pickles, pikante en zoetere mosterd, opgelegde augurkjes ...

Voor mij mogen die dan van Camp's zijn. Dit bedrijf uit Ronse is gespecialiseerd in zuurtjes en steekt ze in ontzettend frisse, mooi beletterde potjes. Niet te groot, niet te klein en dus net goed. 
De pickles worden nog altijd gemaakt volgens een familierecept uit 1905, al schuwt het bedrijf een frisse wind niet, getuige de nieuwe smaken in het assortiment. Smaak en mooi design: I like zo'n combo!


 Ik gebruik zuurtjes graag bij mijn naturalisatie-proces tot Zweud. Kan jij het origineler, dan kun je - nog tot 15 juli - je lekkerste recept met pickles posten op de website van Camp's. 
De wedstrijd is open voor hobbykoks en echte chefs. De leukste recepten worden gepost op de Facebookpagina van de fabrikant en later gebundeld in een kookboek. Het verrukkelijkste recept maakt trouwens kans om de klepper en culinair meesterwerk "Modernist Cuisine" ter waarde van € 400 te winnen!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...