donderdag 5 mei 2011

Een icoon

Een chef-kok is niets zonder zijn messen. Van de mams, die meer chef is dan mij, kreeg ik naast het kookboek van de boerinnenbond ooit ook mijn eerste set messen: een demi-cef, een paletmes en een broodmes. Starterspakket. Ik en mijn lover, wij houden van setjes. Dus in prille tijden waarin het geld naar allerlei doeleinden vloeide zoals onze penthouse, spaarden we bij de een of andere supermarkt puntjes voor een messenblok.

Ons topappartementje is er, de messen van de supermarkt vertonen hier en daar een schram. Tijd dus voor the real thing: een demi-chef van Wüsthof. Exact 20 cm lang, vlijmscherp en een handvat van Ethiopisch hardhout uit duurzame ontginning.


Mijn oog is ook al gevallen op het fileermes, het ontbeenmes, de santoku ... Ja, ok, op zowat de hele set. Aangezien een messenset zoiets is als een huis kopen - een investering - kan het nog wel even duren voordat ik met al dat moois mijn lekkers bereid.


7 opmerkingen:

 1. En vooral beautiful looks!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom zie ik zo weinig mooie en vlotte artikels als deze in mijn - vrouw - magazines ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha ....@Anoniem, goeie opmerking !! .... zoek en vind, je zal het vinden in de ƒ......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zal abonnementen moeten uitgeven dan! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. .....ook goed en commissie opstrijken (auteursrechten) !! :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daarvoor moet er eerst gepubliceerd en als het even kan gelezen worden. Als iemand wil sponsoren om mijn magazine op te starten... Neem gerust contact op. :)

  BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...