dinsdag 19 april 2011

René Redzepi deed het weer

Met ingrediënten uit een beperkte straal rond het restaurant en trouw aan de Scandinavische traditie van puurheid sleepte René Redzepi van het Deense Noma gisterenavond voor de tweede maal op rij de titel in de wacht van Beste Restaurant ter Wereld.


Tweede en derde in rang zijn telkens Spaanse restaurants, respectievelijk El Celler De Can Roca en Mugaritz. Maar wij mogen ook trots zijn, want Het Hof van Cleve van de alomtegenwoordige Peter Goossens blijft hoge toppen scheren en neemt een 15e plaats in, twee plaatsen hoger dan vorig jaar. De Karmeliet eindigt net buiten de top 50. Sergio Herman, die binnenkort in ons land zijn derde restaurant zal openen, volgt zijn partner in crime Peter Goossens op de voet op nummer 17. Zijn landgenoot Johny Boer (De Librije) siert de 46e plaats. The Fat Duck - winnaar van enkele jaren geleden - sluit de top 5 af.

De lijst met de 50 beste restaurants ter wereld wordt opgesteld door 800 critici en gastronomische experts. Een overzicht en informatie over de restaurants vind je hier.

2 opmerkingen:

  1. Dit lijstje prikkelt natuurlijk de reisplannen. Le Chateaubriand (Parijs) lijkt me wel wat, Sergio staat al langer op m'n wishlist en nu komen er nog eens Amerikanen, Japanners en Brazilianen bij. De lotto, snel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En Win for Life! En een sponsor! En een schatkist (liefst niet de Belgische)!

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...