donderdag 21 april 2011

Jamie Oliver als culinaire reisgezel

De sympathieke en slissende Jamie Oliver heeft een nieuw boek uit. Zijn elfde om precies te zijn. De man die de foodierevolutie op gang bracht en die koken terug op de kaart der hipheid zette - en dat moet dan nota bene van een Brit komen - deelt in Jamie's reizen zijn culinaire reisimpressies en inspiratiebronnen uit Italië, Zweden, Marokko, Spanje, Griekenland en Frankrijk met ons.


Naar goede Jamie-gewoonte trekt de mooie, ruwere lay-out je meteen mee, barst het boek van aanlokkelijke easy-doing recepten, sieren mooie sfeerbeelden het typische papier (cfr. Jamie Magazine), schuilt er een glimlach in een klein hoekje (zo worden deze keer de paginanummers ook telkens weergeven in de taal van het land dat in dat hoofdstuk aan bod komt)en lijkt het alsof the dude himself naast je in de zetel zit en je al de leuke weetjes en tips passioneel vertelt.

Bovenstaande is het instant succesrecept van elk boek dat Jamie uitbrengt. Wat het deze keer weer net dat beetje leuker maakt, is de eenvoudige link: www.jamieoliver.com/cityguides. Hier trek je met hem van de zetel naar je terras, inclusief flesje wijn, citronellakaars (die verdomde muggen) en een avondzon. Want hier vertelt hij je ietwat samenzweerderig, maar vooral dolenthousiast over dé lekkere adresjes die hij tegenkwam op zijn trips en de verhalen van de mensen erachter. Het gesprek zal verder gaan over hoe jij Marrakech, Stockholm of Venetië beleefde. En over jouw favoriete, lokale resto's. Alles op een muisklik van je af!

Kookboek met een plus.

2 opmerkingen:

  1. Ik bestel er mij direct één...

    Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...