dinsdag 8 september 2015

FOOD: Leve de tapenades, voor snelle gerechten!

Il mio Amore is zo'n 12 dagen op sjock geweest, weg van huis. Enter, serieus wat me-time en het leven op mijn ritme, elke dag opnieuw. Daarbij stelde ik een aantal zaken vast: zelfs home alone prop ik de agenda vol, bomvol; zelfs in mijn uppie ga ik te laat slapen voor wat ideaal zou zijn voor mij; ik geniet van alleen-zijn; in mijn eentje houd ik niét van koken. 

BAM! Het is eruit, deze foodie bekent - op het wereldwijde web - dat ze zeker de helft van de eenzame tijd de kookpotten niet op het fornuis heeft gezet, dat ze avondeten nu en dan zwaar overschat vond, dat ze Scandinavische verhalen en thrillerreeksen verkoos boven lekkers op het bord en dat ze koken gewoon een vervelende klus vond. 

Maar een mens heeft (een beetje) voedsel nodig, dus waren er dagen dat ik noodgedwongen de schort aantrok en aan het fornuis plaatsnam. Glaasje wijn erbij, om de drukte van de (fantastische) job weg te doen ebben en de gezelligheid van wat koken kan zijn te verwelkomen. En toch sleepte ik me soms door dat proces: omdat ik de enige ben die van mijn creatie zal proeven en omdat ik mijn strengste criticus ben.



Op zulke momenten ben ik mijn voorzienige zelf zo geweldig dankbaar, dat de ene plank in de keukenkast vol staat met allerlei lekkere (biologische) tapenades: pesto genovese, pesto rosso, olive nero, salsa di carciofi, salsa di noci ... Altijd iets in huis voor de apero, altijd wat in de kast voor een eenvoudige pasta. Bijvoorbeeld voor een pasta met sluimererwten, broccoli, courgette en walnotentapenade. 


NODIG
(voor 4 personen)

500 gram pasta (ga voor spirelli, die houden de tapenade lekker vast in een krulletjes)
2 potjes Salsa di Noci (Dille & Kamille)
1 broccoli, de roosjes
1 kleine courgette, in blokjes
1 tray sluimererwtjes
Half bouillonblokje
Scheut water
1 à 2 el olijfolie
Peper en zout

Evt. een handvol bladpeterselie, gesnipperd


DOEN

Breng water voor de pasta aan de kook. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit betekent meestal dat je de pasta 1 minuut minder lang laat koken, dan wat de verpakking zegt.
Verhit ondertussen 1 à 2 eetlepels olijfolie in een grote (wok)pan. Doe er de broccoliroosjes in en laat wat sudderen. Voeg na 2 minuten de courgette en sluimererwtjes toe. Giet er een scheut water bij en verkruimel het halve bouillonblokje.

Laat een tijdje sudderen tot de steeltjes van de roosjes beetgaar zijn en het meeste vocht verdampt is.

Voeg de Salsa toe, roer goed om. Meng alles met de pasta in een grote kom en bestrooi met de bladpeterselie. Kruid eventueel verder af met peper en zout.


LEKKER MET:

Deze pasta is erg lekker met een stukje (gemarineerde/gekruide) kipfilets, aangebakken gamba's of gegaarde witvis in de oven.
 


 

1 opmerking:

  1. Telkens ik inspiratieloos ben wat koken betreft moet ik maar even op uw blog kijken en heb ik alvast weer zin om te koken!

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...