zaterdag 13 september 2014

DOEN: Lunch in de Brusselse Mozzarella Bar ... & visit Brussels Design September

Milaan heeft zijn Salone del Mobile, maar ook België moet niet onderdoen dankzij een mooie presentatie van een fikse portie design. Niet alleen is er de Biennale Interieur Kortrijk, momenteel loopt het geweldig plezante Brussels Design SeptemberNog tot het einde van de maand ontdek je in onze hoofdstad een brede waaier aan ontwerperstalenten. Het volledige (en uitgebreide) programma vind je uiteraard terug op de website.Een leukere manier om het aanbod te ontdekken, is afzakken naar de informatiehotspot van Brussels Design September: de geweldig fijne concept store/food bar Pimpinelle! Ze kunnen je hier inderdaad alles vertellen over wat er te beleven valt deze maand. Maar 't is toch vooral de fijnste manier omdat je hier kunt aanschuiven aan La Tavolina, in de S. Pellegrino Mozzarella Bar: (Brussels) design meets geweldig Italiaans lekkers!

Het Italiaanse watermerk is er nogal op gebrand om samen met de leuke groene flesjes sprankelend water, meteen ook een dosis "tafelen op Italiaanse wijze" op ons los te laten. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. Ofte in de woorden van de fabrikant: "Live in Italian". Voor zoiets ben ik gevoelig.Voor La tavola in de Mozzarella Bar vertaalden 2 jonge Brusselse designers, architect Alix Welter en grafisch talent Pierre-Philippe Duchâtelet, de slagzin naar een slim, elegant en stijlvol ontwerp. 

De tafel, La Tavolina ("tafeltje" in het Italiaans) komt als een plat pakket en heeft wat weg van een houten legpuzzel. 1 schroef wordt meegeleverd, voor de rest is het gewoon kwestie van in elkaar klikken. Mooi detail zijn de graduele zeefdrukken in heel fijne, witte bolletjes. Daar waar de houten onderdelen een digitaal gesneden detailwerkje is, contrasteert het grafisch element prachtig door de verschillen en imperfecties. Geen van de 5 tafels is exact dezelfde.

 

En aan zo'n fijn staaltje van jong Belgisch design kun je nog de hele septembermaand aanschuiven. De sympathieke Aline, bezielster van Pimpinelle, ontwierp samen met Italiaanse ambachtslui nog erg leuk tafelgerief, waarop ze je geweldig eten serveert. 

Dit keer wordt het mooie bord gevuld met de beste producten van Italiaanse bodem, met de niet te missen mozzarella als cruciaal onderdeel van de authentieke Italiaanse keuken. Aline biedt je 2 à 3 soorten aan (o.a. burrata en buffelmozzarella) die je kunt aanvullen met charcuterie naar keuze of gegrilde groenten. 't Is een eenvoudige lunch, maar met de gekozen topingrediënten wel eentje waar ik ontzettend blij van word. 

*


Brussels Design September
&
S. Pellegrino Mozzarella Bar 
@Pimpinelle
Van 2 tem 27 september 2014
Di - Za 12u - 14u30

Vlaamsesteenweg 57
1000 Brussel
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...