donderdag 24 juli 2014

Tea Party met Alessi

Er was een tijd waarin mijn ouders de Franse lavendelvelden inruilden voor Dolce far Niente in de Toscaanse heuvels. Mijn vader werd er lyrisch van - de man declareerde de hele dag niets anders dan "Una Giornata Particolare", tot dan het enige Italiaans dat hij sprak - en mijn moeder vastberaden. Vastberaden om de hele voorraad aan Alessi-design, aanwezig in het prachtige land, met een fikse korting naar hun moderne woning in het regenachtige België te verhuizen.

Theepot Cha - vloeiend, minimaal design - € 130
En wij, broer en zus, schoffelden in de loden hitte achter die maffe twee aan - ik heb dus een excuus, het is genetisch - in de hoop nà de weloverwogen aankoop aan een heerlijke gelato (doe mij maar stracciatella, per favore)
te kunnen likken. 

Er kwam een tijd dat ik de gelato's liet voor wat ze waren - bollen vette calorieën, maar niet te verslaan qua smaaksensatie - en me ook stortte op de mooie spullen van de Italiaanse designfabriek. Leve de citytrips richting de laars! 

Home made cookies voor bij de thee - in de iconische vormen van Alessi - € 29
  
Al is het vandaag niet àltijd Grote Liefde met de spullen van Alessi, het merk blijft toch een tere plek raken: praktisch, mooi en grappig kunnen een harmonische combo vormen, dat hebben ze daar wel begrepen.

Niet verwonderlijk dat ik dan ook blij werd van hun nieuwste theecollectie. Bye bye, mijn beminde ochtendlijke espresso, en hello, theeceremonie? Met deze items wordt het wel érg verleidelijk...   

(nvdr, ik verjaar op 12 november, u hebt nog even de tijd om dat design bijeen te sparen)
Theezeef, incl. vogelgeluiden - cfr. de vogels als gezelschap tijdens het Chinese theekransje - € 89


  

2 opmerkingen:

  1. Ik hou van thee en die collectie ziet er echt geweldig uit, maar dan zal ik eerst nog wat moeten sparen, i'm afraid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Me too... Of hopen dat je welgestelde vrienden hebt, die je ook nog eens zo'n cadeau geven. :)

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...