zondag 1 juni 2014

Very Inspiring Blogger Award

Ik begon deze blog om mijn (schrijvend) ei kwijt te kunnen. Niente di Particolare was/is mijn speeltuin waar ik kan schrijven "wat ik wil": over voor mooie dingen, zaken die me verwonderen, lekker eten en leuke douchegel. Food & Happy Things, as you know. Het is mijn online plakboek, maar dan open to the world. Niet per se de bedoeling, maar met het gegeven online, heb je weinig keuze. En ook, stiekem vind ik het altijd erg fijn wanneer jij (of iemand anders) de posts leest, recepten zelf thuis op tafel tovert, geïnspireerd raakt of ideeën krijgt en deelt. 

Toen ik in een vaststaande file - Antwerpen, where else?! - van de lieve, grappige Iris van Swonderful het bericht kreeg dat ze me een Inspiring Blogger Award toekent, maakte ik dan ook een vreugdedansje. Gezien de plaats - mijn kleine cinquecento - bleef dat wel beperkt tot een schouder shake. Maar die was erg oprecht en happy. Eenmaal thuis had ik de plaats voor een full version van mijn vreugdedans. 

Er hangt wat aan vast, aan die Award. Zo moet ik 7 feiten over mezelf vertellen, om vervolgens 15 inspirerende bloggers te nomineren aan wie ik de Award doorgeef. Dat lijkt me, respectievelijk, heel moeilijk en een beetje minder heel moeilijk, maar let's do this, cause I'm happy. 1. Ik ben momenteel ziek. Bij bibi betekent dat 9 op de 10 dat ik sukkel met een rete-vervelende, lamlendige en lamleggende sinusitis. Ik ben dan de hele tijd ontzettend boos omdat ik net. nu. ziek. moet. zijn.
2. Ik voel het - letterlijk - kriebelen in mijn hersenpan als ik een "mooi" schilderij, beeldhouwwerk of kunstinstallatie zie. Ik heb die ervaring van tijd tot tijd écht nodig, als een soort oplaadpunt. De andere kant van de medaille is dat lelijkheid me ongelukkig maakt.

3. Ik heb zelf geen kinderen, maar ik ben meter en tante van prinses June en ridder Milan en ik schreeuw mijn trots en liefde het liefst dagelijks, onbeperkt en heel zot van de daken. Een vreemd, maar geweldig gevoel.

4. Ik zou gerust met een camelbak met prosecco of champagne de dag kunnen doorbrengen. Na Spa-water, mijn favoriete vocht.

5. Hallo, ik ben Ruth en ik ben verslaafd aan mooie lingerie en Luz de Lux. Maar ik ben er niet geheel rouwig om.

6. Ik drink graag een koffietje met body en vol aroma, maar schenk er me 2 à 3 en ik lijk wel dronken.

7. Dagdromen vind ik heerlijk, en zwaar onderschat in onze huidige samenleving.


Iets minder moeilijk is de nominatie van 15 inspirerende blogs. De lastigheid zat verstopt in het getal 15: mààr 15 en/of toch zeker 15. Vandaag zijn deze blogs mijn inspiratiebron, het wisselt al eens, de volgorde zegt niets over de mate van inspiratie én onderwerpen gaan van deco tot food tot lifestyle:

Geweldige online notebook van Iris, de helft van de Yummy Blog Sisters, over reizen, food en fotografie. Ik krijg altijd meteen zin om mijn koffers - groot of klein - te pakken voor een trip, na het lezen van haar immer leuke posts. Meer dan de moeite waard, onder meer omdat ze haar wegen volgt in de wereld.

Buiten het www is het Amaury. Gentse met een leuke krulbol, een vet gevoel voor stijl en een heerlijke no-nonsens approach. Eerlijk, open en humoristisch. Over muziek, reizen, beauty en hier en daar eens food. 

Ze hebben daar in Gent blijkbaar iets met naamspelletjes, want in real life kun je ze gewoon aanspreken met Astrid, al heb ik die gelegenheid nog niet gehad. Online strikt ze me door haar hilarische schrijfsels, onterecht nonsens genoemd door haar. Life as it is, eerlijk, relativerend en immer puur.

Ik ken Goedele van bij Feeling en toen al wilde ik niets liever dat ze me honderduit vertelde over juicers, yoga, stretching, happy eating (al was ik culi-redactrice), pure beauty... Ging niet, want er moest natuurlijk wel een leuke glossy worden gemaakt. Nu heeft ze een flink stuk van haar levensstijl in boekvorm gegoten: yoga, meditatie, gezonde voeding, beauty, detox en ontspanning. Je moet haar ogen zien fonkelen, haar huid zien stralen om te begrijpen wat het met een mens doet. Of zelf ervaren. Tips, nuttige info, leuke weetjes vind ik je nu ook op haar blog! Inspiratie voor een stralend leven, me dunkt. 

Gedreven, enthousiaste vrouwen met een brede blik op de wereld, meer heb ik niet nodig om me aangestoken te voelen. Delphine is nieuwsgierig, ik ook ... Naar wat haar prikkelt en opvalt. Volg haar!

Arbeids- en organisatiepsychologe die haar visies deelt met de wereld. Ik kende haar visies al, want we zijn al een hele tijd vriendinnen. Dat die visies goed zitten, en dat ik nu heel blij ben dat die het wereldwijde web bevolken. Op naar een intelligentere, betere, vrolijkere wereld!

Illyvanilly
Zowaar (nog maar) de eerste foodblog in mijn lijst van 15 favorieten. Het was ooit anders, maar ik hou er graag een brede horizon op na én mijn tijd is beperkt. Fijne blog Illyvanilly van de leuke, mooie, aanstekelijke Mélanie is definitely een blijver: mooie foto's van geweldige recepten, blik op de plezantste hotspots en een mateloos gevoel voor mooie dingen. Plus, samen zijn we Italofiel.

Princess Misia
Ook bij bezige bij en foodprinses Marta: stijl meets great food and stralende foto's.

Filet Pur
Fotograaf Thomas kookt er een gezond en verrukkelijk eindje op los. Uitgepuurde blog, fantastische recepten, lekkere foto's. I'm a fan.

Hot Cuisine de Pierre
Jaja, op dreef met de foodblogs. Meet Pieter, gebeten door desserts, maar gelukkig voor mij (geen zoetekauw) ook door al dat andere waar de innerlijke mens heel blij van wordt. Schrijft geweldig plezant over food, waarbij ik vooral val voor de verhalen achter de producten. Je weet wel, over de slager van de oma achter de hoek en de zussen van het lief van de kameraad die aan het brouwen zijn gegaan.

Why Not Monday
Dynamische, hipster bloggersclub met Julie Donckers als "opperhoofd" die hun vingers aan de pols van België, Europa en de rest van de wereld houden. Ik krijg altijd goesting om in hun voetsporen - of samen met hen als het even kan - de wereld rond te hossen: 't leven is schoon en vibrant op Why Not Monday. Ze verdienen een medaille omdat mijn maandagen nu het ritme van hun Monday Playlist volgen. tum tum tum...

Tales from the Crib
Life as it is, ten huize Lilith, euhm Kelly. Herkenbaar, puur, soms minder happy, maar vaker ontzettend grappig.

Glam At Heart
Nail Art is voor mij "mijn nagels eens een keer perfect - zonder uitschuivers - gelakt krijgen"; slaag ik (voorlopig) nooit in. Stel je voor dat ik er dan ook nog eens roomijshoorntjes of sterrenwolken op zou moeten tekenen?! Not my cup of tea. Elfi draait er haar handen niet voor om. Maar al schreef ze over de strategie van darts - vogelepik, in mijn taal - ik zou haar nog lezen. Immers, Elfi ademt happiness & energie. Motivatie, passie & gedrevenheid. Moed & doorzetting. Read Elfi!

 BODIE and FOU
Karine Candice Kong levert regelmatig bijdrages voor een van mijn favoriete tijdschriften, The Simple Things. Altijd over inspirerende plekken en mooie interieurs. En zo kwam ik op haar blog (en webshop!!) terecht, want ik wilde meer van dat.

Joy of Little Things
Geweldig mooie blog van de Antwerpse interieurarchitecte en medeorganisatrice van het Antwerpse Kinfolk-event Annemarie van Riet. Over de kleine dingen die het leven mooi(er) maken.

    * 


Feeling inspired now?

1 opmerking:

  1. Bedankt voor het complimentje, Ruth! En proficiat met de award. Dat is meer dan verdiend! Veel beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...