dinsdag 17 januari 2012

Opnieuw genieten van sjeezen dankzij Adele en Bart Peeters

Ja, ik ben blond, mijn dosis testosteron ligt behoorlijk laag en ik spreek liever over keukenmaateenheden dan over pk's, maar in een niet zo ver verleden schreef ik toch met plezier voor de coolste autoblog op het net, DRIVR.be.

Dat was toen de idioten nog besloten te voet te gaan in plaats van in hun getunede banaangele (of muisgrijze) voitures met te veel de geasfalteerde kilometers op mijn weg in te nemen. Dat was toen ik nog met de regelmaat van een week mijn was en strijk bij La Casa Mamma ging afzetten en ophalen. Dat was toen ik nog zo genoot van een rondje doorheen het Vlaamse land tsjoeken. 

Awel, door omstandigheden (cfr. de getunede banaangele voitures) werd dat genot danig beperkt en neigde dat zelfs naar een claustrofobische angststoornis. Maar gisteren kon ik het weer proeven: het plezier, het sjeezen (en dan bedoel ik niet iets dat spectaculair boven de snelheidslimiet uitsteekt) en cruisen

Dat had vooral te maken met mijn co-piloot (wat The Big L al niet kan!), het moment (zondagavond: elke bestuurder van een bananengele wagen zit dan waarschijnlijk vogelepik te spelen in het dorpscafé Onder den Toren) en de reeks muziek die er klaar lag. Geen verstommende MNM, of erger Q-Music, maar de goddelijke Adele en mijn Tweede Ideale Man aka Bart Peeters. 


De wagen is eigenlijk de enige plek waar ik echt naar muziek luister... en geniet. Ik geniet ook op een danslvoer, maar je kunt je wel voorstellen dat het luisteraspect daar wat minder belang heeft. Het kan me niet schelen dat volgens muziekfilosoof Simon Reynolds Adele ongelofelijk "treurig" vindt omdat ze "niets nieuws wil uitvinden, maar klakkeloos recycleert wat 45 jaar geleden al werd gedaan". Of dat De Standaard haar teksten "pretentieloos melig" en "ronduit simplistisch" noemt.


Ik genoot van beider stem, woorden, gevoelens, muziek. En de rit. En reed net dat beetje trager om de drive home wat langer te laten duren. De banaangele getunede bumperklevende Seat kon er niet zo mee lachen. Die had waarschijnlijk wat anders dat door zijn luidsprekers knalde.


2 opmerkingen:

  1. Jij was dat dus die over de kempische wegen zat te kruipen! Daardoor was ik wel te laat voor de vogelepik!!;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ah, maar als je getoeterd had in je banaangele bolide, was ik wel mee gaan vogelepikken. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...