dinsdag 2 augustus 2011

Uitkijken naar 200 000 exemplaren


Ik denk dat Jeroen Meus het best zijn weddenschap met zijn uitgever verfijnd. Gisteren startten de drukpersen immers om van het tweede kookboek van Dagelijkse Kost in eerste oplage niet minder dan 200 000 exemplaren te drukken. Het boek zou half september in de winkels liggen.

Het eerste kookboek van Dagelijkse Kost maakte sinds april 2011 al meer dan 160 000 kooklustigen blij. Een waar record, toch zeker voor een kookboek. En tock zeker voor één waarin gerechten uit de gewone keuken elkaar afwisselen met (al dan niet feestelijke) gerechten uit meer exotische hoeken van de wereld. Die verkoopcijfers brachten Jeroen een tafel op bij Redzepi in zijn Noma, voorlopig 's Werelds Beste Restaurant. Cadeautje van zijn uitgever, die wel vertrouwen had in de lekker kokende Leuvenaar, maar die waarschijnlijk nooit dacht zo'n getal te halen.

En nu komt dus het tweede boek eraan. Het beproefde recept blijft hetzelfde. Ook al heb ik de sympathieke chef zijn trukendoos om Jan met de Pet en Jef met de Koksmuts (verder) de wereld van het koken in te loodsen al zien openen op tv. Een van de weinige kookprogramma's die rollen als een trein en blijven boeien, trouwens. Daar bestaat geen twijfel over. En ja, ook hier rolt er regelmatig een recept uit de printer. En ja, ik kijk er nog altijd naar uit, naar dat kookboek.

Maar als ik dan volgende keer mee mag naar Noma, dan is mijn plezier helemaal compleet.

Dagelijkse Kost 2, Jeroen Meus, Uitgeverij Van Halewyck


2 opmerkingen:

  1. Hij doet dat goed!

    En Noma is de reis meer dan waard, zeg dat ik het gezegd heb.... nadeel was wel dat de centjes bij mij volledig uit eigen zak kwamen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad! Ik zou zelfs durven zeggen: doe zo voort, Jeroen. :-)

    Misschien ook eens een boek uitgeven dan... Ik overweeg het serieus. Zou de reis richting Denemarken toch wat kunnen bespoedigen. hihi.

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...