dinsdag 2 augustus 2011

In the summertime... bbq time!

Echt midden in de zomer pas mochten we nog eens ontdekken dat juli en augustus hier eigenlijk heerlijk warm zijn. Na regenachtige dagen met stoofpotjes en comfort food was het dus hoog tijd voor een barbecue. En dat die plaats moest vinden na een drukke werkdag, op een vermoeide avond, kon de plannen niet veranderen. Die barbecue zou aan gestoken worden! 

Nu, die timing zorgde er wel voor dat we geen buffet klaarmaakten met allerlei verrassende salades. Please, geen geplukte kropsla en een pot mayo! Eenvoud, kleur en een wekelijkse feestelijkheid waren de leuze van de avond. 


Soms moet het immers niet meer zijn dan een mooie stukje dunne lende, ingesmeerd met een geurige home made kruidenmix en een nog meer geurende, kruidige vleesmarinade. Daarbij kwamen zomerse groentenbrochetten (recept: Michaël Vrijmoed, sous-chef van Het Hof van Cleve), besprenkeld met een marinade van olijfolie, geplette pijnboompitten, fijngesneden zwarte olijven, versneden dragon, enkele blaadjes basilicum en citroensap. Om het geheel af te maken, stond er ook een couscoussalade op tafel met fijngehakte verse tuinkruiden en enkele stukjes tomaat, afgewerkt met een home-in-law-made kruidenvinaigrette.

Music:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...