woensdag 25 augustus 2010

Een schrijn voor de Insalata Caprese

La bella Italia juicht, is enthousiast, kleppert (cfr. DeMorgen, pagina 10), parla con le mani! La ragione è semplice en voor de food-lovers uit de laars gewoonweg iets wat al jaren in de sterren geschreven stond en voor de hand ligt: de Italiaanse keuken doet een gooi naar de benoeming én dus bescherming van "Unesco immaterieel werelderfgoed".

En ik juich mee, want eindelijk respect, een schrijn en bidkapel voor de Insalata Caprese! Vanaf dan is het nooit nog een zielig bordje rozige, uitgedroogde tomaat, chemische mozzarella, verpieterde basilicum en verzuurde olijfolie voor € 16. Op straffe van beboeting door Giancalo Galan, de enthousiast kleppende Italiaanse minister van Landbouw voor wie de titel al een feit lijkt te zijn. En gezien de maffia-tradities zal die beboeting niet mals zijn! Men weze gewaarschuwd!

Vanaf dan kunnen we ons echt overgeven aan wat die Italiaanse keuken zo fantastisch maakt: pure producten, eenvoud en gemoedelijkheid! Want een goede Insalata in Caprische stijl is goddelijk in balans, bevat zonovergoten tomaten, goed gerijpte olijfolie en diepgroene basilicum. Niemand die daar nog aan mag tornen.

Waar is dat stemhokje?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...