donderdag 13 november 2008

Dromen

Dromen. Je kan ze in vervulling brengen. Of toch ernaar streven ze te vervullen. Je kan ze echter ook nog even kneden, ervan proeven in je fantasie, glimlachend over dagdromen, verschillende elementen aan toevoegen enz. De kneedfase, dat is zo'n beetje waar mijn droom om met la mia machina naar Italia te tuffen zich bevindt.


Ik heb zo'n aantal voorwaarden en er is de praktische kant van de zaak. Ik vind een Cinquecento een vrouwenauto. Pardon, een vrouwenauto mét stijl, charme en een portie lef. Dus dat vraagt ook om zo'n inhoud: stijl, charme én lef. Die portie lever ik niet genoeg aan, dus er moet iets bij dat daarin complementair is. Ik heb zoiets in gedachten en het luistert naar "ciao, mia amica".

Een Cinquecento is een parel van Italiaans design. Gelukkig ben ik al twee jaar voordat ik mijn eerste rijdend icoon kocht begonnen met Italiaanse les. Ik ben voorzienend, ik weet het. Ik ben wel zo bescheiden om toe te geven dat ik niet de grote Alwetendheid ben, dus graag ook daar weer enige complementariteit. Ik ken het, die complementariteit.

Een Cinquencento stelt een bepaalde lifestyle voor: snel en vinnig in de Italiaanse città. Euhm, ok, daar wringt het schoentje, of de hooggehakte pump, nog... De Kesselse straten zijn me te onbekend, te bochtig, te veel van die idiote bloembakken om er vinnig en snel doorheen te sjeezen. En dan sturen ze nog Lijn-bussen langs die route!? Is dat nog te volgen? Ter mijner verdediging: het ding heeft pit op de snelweg en op de Kempische vlakte. Nu ja, daar kan je niet mee aankomen in een glooiende, smalle straat in La Bella Italia...

En er wringt nog wat: wij, stijlvolle, charmante, gehakte donne, willen wel onze crèmekes mee om aldaar stralend te paraderen voor de Italiaanse macho's. De Cinquecento heeft een kofferruimte: er kunnen net een grote en kleine plooibak van de Colruyt in. Hoe stijlvol. Maar er kunnen geen twee koffers van stijlvolle, charmante, gehakte donne in. En voorlopig is ons beperken tot één tube tandpasta, één reeks potjes, één mascara nog te veel.

Gelukkig dat het nu nogal fris is in Torino en we dus toch nog enkele maanden hebben om dat probleem op te lossen... En dan volgt na het kneden, het reizen. Will be continued.

12 opmerkingen:

 1. En zo vindt het werkwoord 'sjeezen' stilaan ingang in de Nederlandse taal...

  Nice.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Traag maar gestaag moet je dat invoeren. Anders staan al die taalpuriteinen op hun achterste poten... En we willen niemand shokeren... toch niet dagelijks. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. is dat complementaire "ciao amica" op mij bedoeld of is dit wishfull thinking?:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Neenee, dat is zeker geen wishfull thinking! :-) Sei tu!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. va be!!! misschien uw plan eens delen met mij haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar Trixie, gij kent dat plan toch al?!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Awel ja, maar dat is nog maar vaag, gezien ons delen-we-mascara-en-crèmekes-om-kofferruimte-te-sparen-dilemma. :-)

  Meeting in te plannen om dat concreter te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat bedoel ik: meeting + planning!
  eerst Venezia!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Si, maar meeting en planning hoeft niet te wachten tot na Venezia,e pekkie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. awel plan dan een meeting so tha i can meet the plan:)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey Ruth, mag ik je mailen met enkele vraagjes over je autootje? Voor een artikel. Mijn mailadres vind je via de link. Mail je even?

  BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...