woensdag 20 april 2016

FOOD: Basilicumravioli met venkel en selder

Ravioli is eigenlijk een cadeautje op je bord. Een fijn pakje dat een verrassing vasthoudt voor je. Zoiets kan zelfs de meest smakelijke linguine niet bieden. Feest!

Op lege zondagen is ravioli trouwens een zaligheid om zelf te maken. Pastadeeg kneden, pastavellen draaien, vulling preppen en je eigenste deeg-cadeaupakketjes uitstorten. Net kerst of je verjaardag. Feest!

Op een iets minder lege dag haal je gewoon lekkere verse ravioli bij de lokale supermarkt. De onze had een nieuwe variant in de rekken, eentje met basilicum, na oregano een favoriet keukenkruid hier. Snel en gemakkelijk feest op voorzichtige, prille lentedagen!


Basilicumravioli met venkel en selder

 NODIG
Voor 4 personen

 1 venkelknol, in reepjes gesneden
3 selderstengels, in fijne julienne
Een scheut olijfolie
Peper en zout uit de molen
Parmezaanse kaas, vers geraspt
Een handvol basilicumblaadjes (eventueel)

Fijn tafelgezelschap


DOEN

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook voor de ravioli.

Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Fruit hierin de selder en voeg de venkel toe. Roer en laat een tijdje meebakken tot beide groenten beetgaar zijn.

Kook de ravioli al dente volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Meng de pasta met de groenten en werk af met versgeraspte Parmezaanse kaas en enkele verse basilicumblaadjes.




Meng zowat een hele, fijn gevijzelde basilicumplant met een potje ricotta of 2. Vergeet niet flink te kruiden met peper en zout. 

Neem per 100 gram bloem (tipo 00) 1 ei en kneed tot een mooi deeg. Rol tot een bal en leg even koud. Neem een deegbal ter grootte van een vuistje en begin aan het zacht maken van de pasta: haal ettelijke keren door de pastamachine op de breedste stand. 

Begin nu met het uitdunnen van het deeg: haal het rustig door de machine, 2 keer per stand, van de breedste opening tot de op een na smalste (voor ravioli). 

Bebloem een raviolivorm en leg er een groot vel pasta op. Vul met - duh - de vulling en dek af met een tweede groot vel pasta. Druk aan met een deegrol. Stort de ravioli uit op een met bloem bestrooide keukenhanddoek. 

Kook deze pasta in 4 minuten al dente, in flink (doe gerust een Jerreke!) gezouten water.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...