zondag 21 december 2014

FOOD: Opstaan, zeg ik, pannenkoeken. En een pannenkoekenpan.

Om het met de woorden van de Vlaamse kleinkunsttrots Yevgueni te zeggen: "Opstaan, zegt ze, pannenkoeken! Ik zeg: gek, dat is toch geen ontbijt?..."

 

Ten huize Sas met een Ruth van ongeveer 9 jaar, kwamen de pannenkoeken steevast op woensdagmiddag (als verrassing) of tijdens de verjaardagsfeestjes op tafel. Ten huize Niente di Particolare met een Ruth van ongeveer 34 jaar komen de flensjes wel degelijk als ontbijt op tafel. 't Is een ochtendlijke favoriet van L'Amour. Bovenstaand liedje wordt dan in allerlei verschillende toonaarden (vooral dan langs mijn kant) vrolijk gezongen. 

Tegenwoordig bakken wij hier ons zoet ontbijt in de Beka Energy pannenkoekenpan. Deze pan verdeelt de hitte snel en gelijk, is PFOA-vrij, weegt behoorlijk wat voor een flensjespan en is geschikt voor alle vuren, inductie incluis. Kortom: energiezuinig de perfecte pannenkoeken op het bord zwieren zonder schadelijke stoffen: CHECK!

Beka Cookware Energy pannenkoekenpan
Zoiets maakt mij dus happy in de keuken: goed gerief, geen gedoe en geslaagde food op het bord. En ik word nog blijer, want ik mag een van jullie zo'n leuke, goede pannenkoekenpan cadeau doen! 

WIN WIN WIN
1 Beka Energy pannenkoekenpan - Bekadur Dualforce
Diameter: 25 cm
twv € 27,95


Hoe winnen? 
Post onder dit bericht waarom jij gelukkig wordt van pannekoeken. 
Zondag 28 december trekt een onschuldige hand de winnaar!
Neem zeker ook eens een kijkje op de website "Ik Kook met Beka": Je vindt er een boel inspiratie én nog tot eind dit jaar (31.12.2014) loopt de actie 2 + 1 gratis. 2 pannen kopen, de 3e gratis! Nieuwe keuken, pas alleen gaan wonen, in voor goed keukenmateriaal ..: 't is de moment om je Beka-slag te slaan!

*

NODIG
200 g zelfrijzende bloem
0,5 l melk
30 g fijne suiker
1 pakje vanillesuiker
4 eieren
arachideolie


DOEN
Zeef de bloem in een kom en meng met de suiker. Maak in het midden van de bloem een kuiltje. Doe daarin de eieren en de melk. Klop door elkaar.

Meng langzaam met de bloem tot een klontervrije massa. 

Vet de pan in met een beetje arachideolie. Doe een kleine pollepel beslag in de pan. Laat ronddraaien, zodat het deeg zich als een dun laagje verdeeld.

Bak goudbruin aan beide zijden. 




 

13 opmerkingen:

  1. ik word blij van pannenkoeken omdat het woord pannenkoek de grootst mogelijke glimlach op het gezicht van Tuur tovert (en vervolgens dus ook op dat van mij) ... PANNEKOEKENGLIMLACH

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben dol op pannenkoeken omdat ze 'ik zie je graag' zeggen maar dan superzoet! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmm.... pannenkoeken zijn zo lekker!! Ik ben opgegroeid met pannenkoeken! Toen ik nog een kind was, werden bij alle speciale gelegenheden pannenkoeken op tafel getoverd! Ik heb die traditie zelf ook 'in ere' proberen te houden, door voor mijn gezin ook af en toe pannenkoeken klaar te maken.... Pannenkoeken maken me dus oprecht gelukkig!! Enige nadeel: zoooo gezond zijn ze nu ook weer niet... daarom kies ik nu vaak voor de gezondere, maar ook superlekkere variant: boekweitpannenkoeken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die boekwijtvariant wil ik ook eens proberen. Wat doe je erop?
      Smakelijk en bedankt voor je fijne reactie, Maria!

      Verwijderen
    2. Beste Ruth,
      Mijn favoriet is een boekweit pannenkoek met appel, rozijntjes en kaneel. Ik laat dan de appelschijfjes meebakken, maar je kan ook gewoon boekweitpannenkoekjes maken en deze serveren met vers fruit (bosbessen, frambozen, peer, banaan,...). Supergezond en superlekker als vieruurtje! Moet je zeker eens proberen!!

      Verwijderen
  4. Ik kan mij niet herinneren dat ik thuis ooit zelfgebakken pannenkoeken heb gegeten (wel uit een pakje) tot de schoonmama er eens maakte voor de kindjes (op donderdagmiddag als verrassing) en de overschot voor ons meebracht. Nooit meer pannenkoeken uit een pakje voor mij! Dus een pannenkoekenpan zou leuk zijn ;))
    Groetjes,
    Inge
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voor mij geen pannenkoeken zonder ijs! Die zalige combinatie van de warme pannenkoek met het smeltende vanilleijs en hemelse chocoladesaus.... Do I need to say more?
    Dat is puur geluk voor mij! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bedankt allemaal voor jullie reacties en deelname! Het is Inge Soontjes die in 2015 stapels pannenkoeken zal kunnen bakken. Veel plezier ermee, Inge.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. haha, ik was weeral eens te laat ... zal me dit jaar niet meer overkomen!
    Beste wensen trouwens aan jou en iedere trouwe 'genieter' van je blog.
    Zelf bak ik elke woensdagnamiddag pannenkoeken voor mijn kleinkinderen (6) met telkens diezelfde kreet:'Komaan, bompa, gooi die nog eens zo hoog ..
    Geen pannenkoeken, geen woensdag!
    En die variante met boekweit ga ik zeker eens uitproberen...!

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...