maandag 22 oktober 2012

Brood: home made van Ikea

Sorry heren, maar dit vat vol oestrogenen heeft zelden problemen gehad met een Ikea-kastje. Neen, nooit een schroef te weinig in de doos of een kast die omgekeerd ineen stak. Waarschijnlijk doet dit nieuws pijn aan jullie door testosteron gedreven ego. Maar troost is nabij. 

Begin gewoon bij het begin. Rome wasn't built in one day, you know. Dat begin is sinds kort "het Ikea-brood". Kan niet mislukken, zeker niet met een Ikea-pilsje in de hand!

Brik flink schudden zodat bloem en granen zich mooi kunnen mengen, 600 ml lauwwarm water toevoegen en nog meer flink schudden - ok, hier kan het wel even fout lopen: vergeet NIET de doos goed dicht te houden, anders hangt je mooie overhemd vol met een brij die doet denken aan ... Wel ja, aan dàt - en dan alles uitgieten in een bakvorm. 40 minuten laten rijzen en vervolgens een uur laten bakken. 

Gemakkelijker kan bijna niet. En om jullie vuur helemaal aan te steken: ik fikste het terwijl ik mijn weg zocht én vond in het oerwoud van de een of andere internettoepassing. Slik ook maar terug in die woorden, want dit grof granenbrood is verrukkelijk!   

2 opmerkingen:

  1. heb het ook al uitgetest : keilekker! heb tegenwoordig altijd zo'n pak in huis voor onverwachte roggebrood-goesting :-)

    BeantwoordenVerwijderen

You make me happy: bedankt voor je comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...